Четвер, 25.04.2024, 01:14
Шировецький НВК
Сайт військового
керівника школи
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Хортинг
09:46
Хортинг

Слово « xортинг » походить від назви відомого у світі славетного острова Хортиця , де була розміщена Запорізька Січ, яка відіграла прогресивну роль в історії українського народу. Ідея виникнення хортингу , як комплексної системи самовдосконалення особистості , заснована на фізичному , морально - естетичному і духовному вихованні , нерозривно пов'язана з відродженням давніх народних традицій. У старі часи на Запорізькій Січі , серед козаків були популярні змагання з майстерності володіння вогнепальною та холодною зброєю , кулачного бою і боротьби , що давало можливість козакам відточувати свою майстерність. Завдяки військовому вишколу та підготовцi , козаки були грізною силою , з якою рахувалися і побоювалися більшість європейських держав. Національна гордість , ставлення до військової підготовки , виховання характеру , поліпшення майстерності та дух переможців наших козаків були взяті за основу при створенні хортингу як виду спорту.

        У світі бойових мистецтв існує багато різних напрямків , майстри практикують бойові системи інших держав , разом з цим і пропагують культуру і традиції цих держав. Але серед них немає систем , які б розвивали наші традиції і нашу культуру.

Хоча з часів існування козаків пройшло багато років , в Україні відроджуються і розвиваються традиційні види єдиноборств. «Традиційні » - означає види , в яких пропагують нашу культуру і наші духовні цінності. На жаль тих , хто перейняв козацьке бойове мистецтво і традиції від наших предків , практично не залишилося. Тому сьогодні група заслужених тренерів і майстрів спорту з контактних видів єдиноборств , керуючись власним бажанням і досвідом , організувала національний вид спорту , під назвою « Хортинг ».

І в наші дні слово Хортиця асоціюється з лицарством , відвагою і вихованням могутніх і гідних чоловіків. Саме тому спортивне єдиноборство « Хортинг » названо на честь Хортиці - історичного центру козаків. Хортинг - це спортивний і духовний розвиток суспільства на основі традиційних духовних цінностей українського народа.Хортинг - це вид бойових єдиноборств , де оцінюється ударна і кидкова техніка , атака і захист , де карають за боягузтво і заохочують за сміливість.

Переглядів: 582 | Додав: vics67 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024 uCoz